Exkurze – třídy 1.K a 1.C
Veletrh Gastro Hradec Králové 2011
Duben 2011
Charakteristika veletrhu
VELETRH FIREM, PREZENTACE ŠKOL
Asociace kuchařů a cukrářů ČR, pobočky Východní Čechy Vás uspořádala ve čtvrtek 14. dubna 2011 na VI. ročník soutěže o titul Mistr republiky kuchař a cukrář a zároveň na XVI. ročník národní soutěže kuchařského a cukrářského umění, probíhající v krásném městě na soutoku Labe a Orlice, ve městě přezdívaném Salon republiky, které si získalo pevné místo v moderní gastronomii.
Zajímavostí soutěže je i prezentace výrobků SENIOR KLUBU AKC, která ukázala krásu tradiční gastronomie 19. a 20. století. Pro dnešní gastronomickou mladou generaci přinesly tyto exponáty obohacení ve znalostech oboru a zároveň porovnání se současnými trendy v gastronomii.
Obohacením letošního programu byla pro návštěvníky i umělecká soutěž ve vyřezávání ovoce a zeleniny, kdy soutěžící v časovém limitu 180 min. a 75 min. vytvářeli soutěžní kompozici přímo před zraky diváků.
Nesmíme opomenout ani již tradiční veletrh firem, který každoročně doplnil program a přinesl návštěvníkům informace a poznání novinek z nabídky firem s gastronomickým zaměřením.
V letošním ročníku byl opět dán prostor školám z celé České republiky, na kterých se vyučují gastronomické obory, aby mohly prezentovat um svých žáků prostřednictvím živého vystoupení.
Využili jsme tuto příležitost a v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové jsme měli 14. dubna 2011 v čase od 10.00 do 18.00 hod. příjemné gastronomické zážitky.