Veletrh Gastro Hradec Králové

Exkurze – třída 2.K (kuchař), 3.F (kuchařské práce), 2.C (cukrář)

Veletrh Gastro Hradec Králové

Duben 2010

Charakteristika veletrhu

VELETRH FIREM, PREZENTACE ŠKOL
Asociace kuchařů a cukrářů ČR, pobočky Východní Čechy Vás uspořádala ve čtvrtek 22. dubna 2010 na V. ročník soutěže o titul Mistr republiky kuchař a cukrář a zároveň na XV. ročník národní soutěže kuchařského a cukrářského umění, probíhající v krásném městě
na soutoku Labe a Orlice, ve městě přezdívaném Salon republiky, které si získalo pevné místo v moderní gastronomii.

Vedle již tradiční soutěžní podívané letos návštěvníky čekala novinka, kterou bylo kuchařské studio na téma: „Ochutnejte soutěžní gastronomii.“ V časových pásmech mohli hosté nejen shlédnout kuchařské a cukrářské umění, ale i ochutnat tříchodové menu z rukou špičkových profesionálů České republiky.
Obohacením letošního programu byla pro návštěvníky i umělecká soutěž ve vyřezávání ovoce a zeleniny, kdy soutěžící v časovém limitu 150 min. vytvářeli květinovou kompozici přímo před zraky návštěvníků.

Nesmíme opomenout ani již tradiční veletrh firem, který každoročně doplnil program a přinesl návštěvníkům informace a poznání novinek z nabídky firem s gastronomickým zaměřením.

V letošním ročníku bude opět dán prostor školám z celé České republiky, na kterých se vyučují gastronomické obory, aby mohly prezentovat um svých žáků prostřednictvím živého vystoupení.

Využili jsme tuto příležitost a v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové jsme měli 22. dubna 2010 v čase od 10.30 do 18.00 hod. příjemné gastronomické zážitky.